BRESSERS_ Smaal

Massief geplooide schil in Gentse stadsrand

Opdracht

Het betreft het bouwen van een vrijstaand gebouw met zes appartementen met terras of tuin en ondergrondse parkeerplaatsen.

BRESSERS_ 3 Small

Het perceel is gelegen in een doodlopende straat binnen een kleine verkaveling in de Gentse stadsrand. Het gebouw is zeer goed ingeplant, weg van de straat, volop in het groen en dit alles vlakbij de Sterre en Flanders Expo.

Drie moeilijk verenigbare randvoorwaarden zijn bepalend geweest voor de uiteindelijke vormgeving van het gebouw:
- kwalitatieve appartementen met een aangename buitenruimte en met voldoende privacy tov elkaar en tov de omgeving.
- de stedenbouwkundige voorschriften
- de integratie in de omgeving.

BRESSERS_Schermafbeelding 2019 01 19 Om 11 26 44

Door het gebouw iets boven het maaiveld te plaatsen wordt ook de privacy van de terrassen op het gelijkvloers gegarandeerd. Door alle beglaasde gevels van de topverdieping terug te trekken tov de schil ontstaat op de topverdieping een zeer grote kwalitatieve buitenruimte met panoramisch zicht en wordt ook visueel het volume van het gebouw beperkt.
De aldus ontstane schaal, de sobere vormgeving en materialen van het gebouw en de sterke aanwezigheid van de houten zonneweringspanelen en nieuwe beplanting maken dat het gebouw zich inpast op een serene manier in de bestaande groene omgeving.

BRESSERS_Achterzijde
BRESSERS_ 4 Small

Een massief geplooide schil organiseert de verschillende appartementen, dit gedirigeerd door de omgevende bebouwing. Deze massieve schil en de houten zonnewering zorgen door hun strategische plaatsing voor de nodige privacy. De beglaasde zijgevels van het gebouw werden teruggetrokken tov de buitenkant van de schil waardoor er een grote buitenruimte ontstaat. Onderaan is dit de rechtse zijgevel, op de eerste verdieping is het de linkse zijgevel.

Projectgegevens

Opdracht

bouwen van een vrijstaand gebouw met 6 appartementen en ondergrondse parkeerplaatsen.

Opdrachtgever

NV Upgrade Estate

Architectuur

a154

Interieur

a154

Oppervlakte

190m²

Oplevering

Fotografie

CO2 Images

visualisatie

Animotions