Over a154

Vanaf het begin stond a154 voor een eigenzinnige, duurzame en creatieve aanpak, met respect voor de Belgische bouwtraditie maar niet bang voor experiment. Of het nu ging om renovaties of nieuwbouw, residentieel of publiek - de "stijl a154" liet zich niet in een hokje duwen.


ONS GETALENTEERD TEAM
ONZE PERSOONLIJKE EN HELDERE WERKWIJZE
HOE PAKKEN WE UW PROJECT AAN?


Architectenbureau a154 ontstond eind jaren 90 uit de gedeelde passie voor ontwerp en bouw van vrienden Michael Theyskens en Christian Overdeput. De naam verwijst naar hun eerste gezamenlijke opdracht aan de Aaigemstraat 154 in Gent.

In 2022 vierde architectenbureau a154 zijn 25-jarig bestaan onder leiding van nieuwe zaakvoerders Charlotte Ballière en Olivier De Meulemeester. Met een groter team van projectarchitecten, BIM-specialisten en stagiairs, bouwen ze verder aan de toekomst van het merk. De kernwaarden blijven onveranderd: persoonlijke, professionele en volledige dienstverlening, waarbij elk project van A tot Z wordt begeleid met oog voor detail, functionaliteit en duurzaamheid.


A154 Kantoorgent 49 Lr
Groep A 154 Christophe de Muynck 1


Ons getalenteerd team


Bij a154 leeft een creatieve sfeer waar iedereen zijn unieke talenten inbrengt:

Charlotte Ballière en Olivier De Meulemeester
Het dynamische duo dat aan het roer staat van a154. Met hun visie en enthousiasme brengen ze het team steeds naar nieuwe hoogten.

Isabelle Baes
Onze heldin van de administratie. Isabelle zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, van HR-zaken tot boekhouding. Bij a154 wordt geen afspraak gemist en geen cijfer wordt over het hoofd gezien.

Christian Overdeput en Michael Theyskens
De bezielers die met hun ervaringen het team blijven ondersteunen en inspireren. Christian is de wandelende encyclopedie van a154 die altijd klaarstaat met advies. Michael is als bouwtechnisch expert een ervaren raadgever. Daarnaast vormen ze een eerstelijns aanspreekpunt voor klanten.

Michael Boudré
Als manager en projectarchitect houdt Michael de grote projecten en teamplanning in de gaten. Hij is de go-to persoon voor alles wat met projecten en teamcoördinatie te maken heeft.

Eline Geurts
Onze senior projectarchitect die van begin tot eind verantwoordelijk is voor haar projecten. Eline communiceert met klanten, plant werfbezoeken en stuurt assistent-architecten en stagiairs aan met een glimlach.

Anna Roose, Jolien Van Der Eecken, en Jehan Goethals
De drie musketiers van de projectarchitecten. Ze leiden hun projecten van A tot Z, communiceren met klanten en zorgen voor perfecte uitvoering op de werf. Elk met hun eigen stijl en aanpak, maar altijd even toegewijd.

Sergio Ceballos
De creatieve geest als grafische-projectarchitect. Sergio ondersteunt de projectarchitecten en brengt een frisse blik op design in elk project.

Mathan Van Driessche
De BIM-tovenaar van a154. Als BIM Manager zorgt Mathan voor de technische precisie en innovatie in onze tekeningen en softwaregebruik. Hij tilt ons bureau naar een hoger niveau.

Alitzel Espinoza, Anaïs Van Leuven, en Brent Paelinck
Onze enthousiaste architect-stagiairs. Ze brengen nieuwe ideeën en energie mee, en leren de kneepjes van het vak van de besten in het team.


Samen combineert het team hun krachten om projecten te realiseren die functioneel, duurzaam en visueel perfect zijn. Bij a154 draait alles om samenwerking, creativiteit en passie voor architectuur.
A154 Kantoor Gent 226

Onze persoonlijke en heldere werkwijze


Bij a154 krijgt elk project één verantwoordelijke toegewezen die alle fases van 'a' tot Z opvolgt. Zo blijven we altijd nauw betrokken en toegankelijk voor de klant en gaat er nooit belangrijke informatie verloren. Onze dienstverlening is doorlopend van het hoogste niveau, met gedetailleerde werfopvolging en uitvoeringsdossiers voor een vlotte en naadloze realisatie.

Bij a154 streven we ernaar om elke klant een zorgeloze en tevreden bouwervaring te bieden, door een gedegen en rechtlijnige aanpak in elk aspect van onze architectuur.

KANN maquette

Hoe pakken we uw project aan?


1. In een eerste gesprek luisteren we naar uw wensen en leggen we onze werkwijze uit.

2. In de voorstudie brengen we uw wensen, budget en stedenbouwkundige voorschriften samen. We werken verschillende concepten uit in een interactief 3D-model, zodat u uw project al vroeg virtueel kunt verkennen. Samen komen we tot een definitief ontwerp en gedetailleerde kostenraming.

3. Na uw akkoord stellen we een bouwaanvraagdossier op en sluiten we een architectencontract af. We maken uitvoeringstekeningen, beschrijvende meetstaten en werken samen met vaste partners voor technische studies. Zo beschikt de aannemer over alle nodige informatie voor een volledige en vergelijkbare offerte.

4. We helpen u bij de prijsaanvraag en kunnen geselecteerde aannemers voorstellen, maar staan ook open voor uw suggesties. Wij maken de offertevergelijking en adviseren u bij de keuze van de aannemer.

5. Tijdens de uitvoering volgen wij de werf nauwgezet op en ondersteunen we de aannemer. We streven ernaar uitvoeringsproblemen te voorkomen. Bij gesplitste aanneming verzorgen wij ook de bouw-coördinatie en planning. Alle rekeningen worden gecontroleerd en vergeleken met de overeenkomst.

6. Aan het einde voeren we samen met u de oplevering uit. We sluiten het project af met een uitgebreid postinterventiedossier en ondersteunen bij de definitieve EPB-aangifte. Ook na oplevering blijven we beschikbaar voor eventuele nazorg.

Bij a154 kunt u rekenen op een persoonlijke, professionele en volledige service doorheen het hele bouwproces, zodat uw project vlot en succesvol verloopt.

A154 Kantoorgent 122 Lr


A154 Kantoorgent 250 Lr

Onze mensen

TEAM Anais Van Leuven

Anaïs

stagiair architect / geboren te Turnhout_1999/ afgestudeerd UAntwerpen_2023

Team Brent Paelinck

Brent

stagiair architect/ geboren te Edegem _1999 / afgestudeerd Ugent_2022

TEAM Alitzel

Alitzel

stagiair architect/ geboren te Querétaro_1992 / afgestudeerd Sint Lucas Gent_2022

Team Mathan Van Driessche

Mathan

Architect assistent_ BIM-tekenaar/ geboren te Aalst_ 2000/ afgestudeerd Thomas More Mechelen_ 2021

TEAM Charlotte Ballière

Charlotte

project Architect_ partner a154/ Geboren te Kortrijk 1993 _ afgestudeerd Sint Lucas Gent 2018

Team Jehan

Jehan

assistent project architect/ geboren te Oostende_1994 / afgestudeerd Sint Lucas Gent_2020

TEAM Sergio Ceballos

Sergio

project architect / Geboren te Guadalajara / afgestudeerd ITESM, Guadalajara en La Salle, Barcelona_2016

Team Anna Roose

Anna

project architect/ geboren te Gent_ 1991/ afgestudeerd Sint Lucas Gent_2015

TEAM_Jolien Van Der Eecken

Jolien

project architect/ geboren te Aalst_1992/ afgestudeerd Sint Lucas Gent_2017

TEAM_Michael Boudré

Michael

project manager_IR architect / geboren te Gent_1978/ afgestudeerd Universiteit Gent_2001

TEAM olivier

Olivier

project architect_ partner a154/ geboren te Kortrijk_1994/ afgestudeerd Sint Lucas Gent_2017

TEAM_Eline Geurts

Eline

head project architect/ geboren te Heusden-Zolder_1986/ afgestudeerd KU Leuven_2009

TEAM_Isabelle Baes2

Isabelle

head finance & administration / geboren te Gent_1975/ afgestudeerd Koninklijk Lyceum Gent_1994

TEAM_34286 411858203850 6593124 N

Christian

interieurarchitect_ founder/ geboren te Gent_1970 / afgestudeerd Architectuurinstituut Bijloke_1993

TEAM_13051675 10208221822050983 4686987717537269259 N

Michael

ir. architect_ founder / geboren te Gent_1970/ afgestudeerd Universiteit Gent_1995