A154 MERELBEKE 09

Florawijk

De voormalige bloemisterij Volckaert maakt plaats voor een project met 27 ruime appartementen. Het project situeert zich in de Flora wijk langs de Hundelgemsesteenweg en krijgt een nieuwe wandeldoorsteek naar domein Ten Berg. Alle appartementen beschikken over een groot terras en de penthouses zijn voorzien van een pergola.

A154 MERELBEKE 09
A154 MERELBEKE 07
A154 MERELBEKE 06
A154 MERELBEKE 01

Er wordt een hogere densiteit gecreëerd, met behoud van groen en open ruimte door het compact clusteren van de wooneenheden. De hogere densiteit zal toelaten meer te streven naar beleving op de site, in samenwerking met het cohousingproject dat zich achter de ontwikkeling zal bevinden. Een groter groen woonproject zal leiden tot een echte residentiële kern in een omgeving langsheen de steenweg die meer commercieel gekenmerkt wordt. Dit sluit aan op het residentieel karakter van de buurt achter het project. Zo wordt ook op de steenweg een mooie residentiële verankering beoogt met waarborging van kwaliteit.

A154 MERELBEKE 05
A154 MERELBEKE 08
A154 MERELBEKE 10

Door de verdeling in twee gelijke blokken wordt een korrel bekomen die aansluit bij de korrelgrootte op de steenweg, zonder de aanpalende eengezinswoningen in het niets te laten verdwijnen. Centraal tussen de twee volumes komt de doorsteek naar het binnengebied en het domein Ten Berg.

A154 MERELBEKE 02
A154 MERELBEKE 04
A154 MERELBEKE 03

Projectgegevens

Opdracht

Bouwen van een meergezinswoning

Opdrachtgever

Immogra

Architectuur

a154 architecten

Stabiliteit

Dexco nv

Oppervlakte

3320m² bovengronds

Projectfase

aanbesteding

Visualisatie

make me