A154 Edison Beeld D

Eigenheid troef

Bouwen van elf ééngezinswoningen en acht schakelwoningen

A154 Edison Beeld A2
A154 EDISON Conceptbeeld 2

De ééngezinswoningen en schakelwoningen maken deel uit van de ontwikkeling van een groter terrein waar ook meergezinswoningen worden op voorzien. Het project van de meergezinswoningen kan je via deze link terugvinden. Het volledige terrein bevindt zich in een woonomgeving met woningen van meerdere typologieën en een aaneensluiting van groenzones tussen de verschillende wijken.

A154 EDISON Conceptbeeld 1
A154 EDISON Conceptbeeld 3
A154 Edison inplanting

Elk woonvolume wordt visueel gescheiden via een omkadering in lichte gladde gevelbepleistering. Voor de gevelafwerking worden afwisselend 3 verschillende gevelmaterialen gebruikt, zodat elk woonvolume zijn eigen afwerking krijgt en een eigen wooneenheid vormt binnen het geheel van rijwoningen. Deze materialen worden afgestemd op de materialen van de meergezinswoning.

A154 Edison Beeld B

De woningen kenmerken zich door een uitgesproken dakvorm. Het betreft een schakeling van 2 basisvolumes : eentje voor eengezinwoningen (breedte 6 m, dakhelling 45gr), eentje voor schakelwoningen (breedte 9m74, dakhelling 32gr). De volumes zijn soms nok aan nok geplaatst, soms losstaand. Dit geeft een dynamiek aan de gevel en zekere kleinschaligheid aan het volume. De woningen zijn als ‘woning’ herkenbaar en zorgt voor een herkenbare adressering.

A154 Edison Beeld C2
A154 Edison Beeld D2

Analoog aan de meergezinswoning, worden de units hier van elkaar onderscheiden door een eigen materiaalgebruik per type, en een ‘omkadering’ rondom. De vormentaal duidt meer op het gevoel van verschillende woningen met verschillende bewoners, of de kleine korrel op maat van de omringende bebouwing. De omkadering wordt geaccentueerd door voor- en achtergevel wat naar achter te plaatsen. Aan de voorgevel ontstaat zo ook ruimte voor een klein voortuintje waar iedere koper ook zijn eigen beplanting kan voorzien.

Projectgegevens

Opdracht

bouwen van ééngezinswoningen

Opdrachtgever

Fenixco

Architectuur

a154 architecten

Stabiliteit

lime bvba

Oppervlakte

3161 m2

Projectfase

in uitvoering

Visualisatie

animotions